free 2003-06-25 11:59:39
\\\"marto twój oddech rower pod górę \\\"

Bardzo dobre
zosia 2003-06-23 20:24:56
Rozumiem Twoj bol zwiazany z konsumpcja amerykanskiej kawy - odbiega od standardow europejskich. Ale troche demonizujesz starbucksa. Po pierwsze to nie zaden mcdonald, bo w wyzej wymienionym mozna sie zatruc, a w starb. nie. Obie instytucje laczy tylko to, ze sa sieciowe. Po drugie kawa tam nie jest potworna lura, mozesz wypic expresso jak chcesz. Po trzecie zawsze mozesz porosic o normalny kubek a nie papier. Ja tez nie lubie amerykanskiej kawy, wyjsciowe ziarno jest niedobre, nie wiem jakis inny sposob palenia, czy co. Ale drazni mnie jak wszystko wrzuca sie do jednego kotla i kwituje slowem "be". Udanych dalszych podrozy zycze.
:p:e:s:t:o: 2003-06-25 16:54:59
W sprawie kawy w USA. Rozumiem Zosiu, ze sie denerwujesz iz zagladnowszy na kilka dni do Nowego Jorku juz sie wymadrzam jaka to oni maja kawe, no ale taki jest urok impresji z podrozy. Moze nie mam tej sprawy przebadanej na wylot, jednak kawy wypilem tam cale morze, gdyz niwelowalem nia efekt jetlegu i dobrze po moim organizmie widzialem co i jak z ta kawa jest. Bez przesady pilem ich okolo 7 dziennie (3 zawsze na sniadanie), co daje kolo 50 kaw, a to juz dobra podstawa do badan. w starbaksie kawa byla okropna, a probowalem rozne. i droga. moze po prostu, jak spiewal Reichel "nie mozna dac temu miana pozywienia, co sklada sie po czesci ze strachu i cierpienia".
dziunia 2003-06-16 23:40:34
Z niecierpliwością czekam na nowe przepisy.Strona bardzo fajna i inspirująca.Ładne i apetyczne zdjęcia.
cc 2003-12-23 22:40:06
tez duzo gotuje wiec smacznie dziekuje!
jasminetea 2003-06-13 09:14:14
Na gaspacho ochota mi przyszła w te upały. No i poza przepisem znalaałam cudną stronkę:) Miło. Moja bazylia na balkonie ma się dobrze, rozmaryn przetrwał długą zimę i teraz cieszy się latem, a majeranek powolutku rośnie, zobaczymy... Pozdrawiam z Wrocławia:)
Jasminetea
blum 2003-08-18 11:21:01
Zrobilam juz 2xtarte porowa wg twojego przepisu. Wyszla , olsnila wszystkich, zostala doszczetnie pozarta.
Dzisiaj pora na placek z cukinia. Aha ja do sosu rokpolowego daje posiekane wloskie orzechy i to wszystko na jakie niezbyt grube rurki.
manualno-wirtualne pozdrowienia
b.
Szym 2003-08-20 15:20:21
Czesc, na prawdę super strona... Przepisy fajne... dużo gotuję, więc będę tu zaglądał.... A posiadaczom Palmtopów polecam stronkę do ściągania przepisów Cooking with Pocketspoon, zainteresowanym podpowiem jak ją znaleźć.... Pozdrawiam....
przelewem 2003-08-26 01:55:30
Dzień Dobry!
Loo dziska, wiem, że wolność itede i po mojemu kuchnia to improwizacja, bat mimi wszystko! Zajrzałłem do przepisów i tylko dwa obglądnąć zdołałem ( może być ,że to wiśniówki wpływ i teqili).
Dupa(co?!)UUpa(?)Aaaaa, zupa? Z soczewicy (nawet zielonnej) w moim wydaniu nie wydaje się być godna wydania w knajpce łizałt curry (nie bardzo wiem, czy to to, nie chodzi mi o ostrość tylko o mieszankę ziół i przypraw, tak?). I po drugie, primo ultimo, żadnego odsącznia placków ziemniaczanych!!! Troszke mąki i już. Smacznego!!!
piechur 2003-05-20 22:32:51
czy juz nie czas roslinki przepikowac? ja wlasnie to zrobilem... o dziwo z nasion wysialem oregano i jak na razie rosnie, rosnie, rosnie...
sir Othbaal 2003-05-16 19:47:22
Super stronka pod wzgledem merytorycznym, szczegolnie przepisy kulinarne, oraz domowy zielnik:)
pushkhar 2003-08-18 16:47:36
tnx za krzewienie takich postaw zyciowych/ moi znajomi z zasady miesozerni przynajmniej w okres wiosenno-letni przerzucaja sie na warzywa/ moze to maly prolog do czegos wiekszego? kto to wie
maria 2005-09-25 18:36:05
na muzyczne pustki polecam: antony and the johnsons - i am a bird now. słucham tego na zmianę z feist, więc może i tobie się spodoba
Yavien 2003-05-07 16:17:53
Moja mam dodaje jeszcze do żurku, zazwyczaj wegetariańskiego, pieczarki. Skądinąd wiem, że to nie jest typowy dodatek, ale dla mnie żurek bez pieczarek, to nie żurek. Pozdrawiam
Maryshka 2003-04-22 17:16:59
Cudowna strona, panie Michale. Po raz pierwszy w życiu gotuję (no tak, ale mam dopiero 18 lat...) i wychodzi mi wspaniale. Przepisy są świetne i, co ważne- przynajmniej dla mnie- niedrogie. Czekam na wiosenne przepisy, najwyższy czas żeby wiosna zawitała także w kuchni!
kasia 2003-04-09 18:15:50
szczypiorek jest boski!!
Kaja 2003-04-03 16:12:12
Madrzyki wlasnie zrobilam z innowacja drobna: otoz dodalam sloik jagodek, takich babcinych, ale mysle, ze moglby to tez byc dzem jagodowy, taki BARDZO niskoslodzony. Paskudnie wygladaja (brazowe i ble!), ale sa przepyszne, polecam. Oczywiscie troche wiecej maki, ale to chyba jasne.
kasia 2003-03-30 23:37:27
ja to w ogóle od bardzo dawna tu bywam, ale jakoś nigdy nie omieszkałam się o tym powiadomić. Czynię to więc teraz.
wczoraj wypróbowałam Twój przepis na makaron z łososiem- całkiem ciekawy sposób na coś prostego, szybkiego a jednak z lekka innego. Trzeba jednak trochę uważać z ilością tej oliwy- ja przesadziłam (a wydawało mi się że wcale nie).
pozdrawiam ciepło!
Piotr 2003-03-23 19:44:30
Strasznie fajny z Ciebie gość. Dzięki za przepisy, wypróbuję taktykę przez żołądek do serca :-)
zosia 2003-03-23 16:56:18
Do marchewkowej, zeby nie byla jak dla niemowlat, bardzo pasuje kumin, a zamiast smietany - lyzka masla orzechowego. Robi sie tak slodko-slono-pachnaco i w dalszym ciagu tanio i zdrowo. Pozdrawiam nieustajaco
zosia