radzio 2004-03-03 11:45:25
palić zioło jast wesło ,cały świat się kręci w koło !!!!!!!!!!!!
keltoi 2003-08-07 03:32:58
Fajno, fajno...:) Już mi się podoba. Jakby autor miał ochotę na jakieś przepisy w/w odwiedzającej, to proszę o kontakt, bo nie chcę w razie czego wjeżdżać w kompetencje ;) Oferuję : mnóstwo zup, pyszne ciasta, drugie dania "wegewariackie" i nie tylko, desery trochę artystyczne. Gotować kocham (i trochę to po mnie i rodzince widać ;D). Pozdrawiam.
ola 2003-08-07 22:31:47
bardzo lubie takie kulinarne impresje, zdjęcia są tu przepyszne! I kto by pomyslał, niby tylko jedzonko, a tu SZTUKA...
zoe 2003-08-07 22:38:33
mnie też się podoba, chociaż nie lubię gotowac - może nareszcie dzięki tej stronie polubię i zostanę kumpelką e-bohemy!
jalapento 2003-10-08 21:27:56
Cześć
Włsnie przypadkowo znalazłam Twoją strone jest naprawdę niezwykła. To nie był najlepszy dzień ale nie był też całkiem stracony skoro ja znalazłam. W weekend wypróbuję przepis na kurczaka w jogurcie. Dam znać jak mi poszło.
hella 2003-08-10 15:48:10
należą Ci się brawa, dzieki Twoim przepisom moja rodzinka przestała narzekać, że nie umiem gotowac;))) a i sama tanio moge najeść się do syta, a wiadomo ,ze nic tak nie smakuje jak własnoręcznie przyżądzone jedzonko. ziemniaki z czochnem wyśmienite, ciasteczka z tahini bez tahini również (wczoraj robiłam drugi raz i mi się zwęgliły;)))też były smaczne;))), kumplami jednak nie bedziemy, bo oblałam test;)pozdrawiam
wsw70 2003-08-17 21:39:03
Przepisy palce lizac. Dawno nie widzialem takiego dobrego serwisu z (znowu palce lizac) przepisami :)
mamagdalena 2003-09-22 20:10:47
a ja chcialam zrobic leczo wg twego przepisu i...improwizowac będę musiala
ale jak sie uda, to wyślę
epigon 2003-09-20 10:05:58
bardzo mi się podobają "grafiki"
MadziorekzTBG 2003-09-11 20:31:29
elo wszystkim ludziom!!chce strasznie gorąco pozdrowić cały naród z nielepice pisar i rudawy!!jesteście super.szczególne pozdro dla Agi K. z nielepic!!
bura 2003-09-12 16:29:57
podaję fantastyczny przepis na sałatkę z buraków:
1 kg buraków
1 kg ziemniaków
1 duży słoik oliwek
1 ogórek zielony
1 duża papryka
2 łyżki majonezu
250 g gęstego jogurtu
3 łyżki oliwy z oliwek

Ugotowane ziemniaki i buraki pokroić w cienkie plastry. Tak samo ogórki i paprykę. Razem z oliwkami wrzucić do jednej miski.Z majonezu, jogurtu i oliwy zrobić sos. Wymiesać całość. Sól i pieprz.
bura 2003-09-12 13:05:34
właśnie zajadam się cukinią, pozdrawiam
blum 2003-11-12 12:08:07
Jestem fanka Twojej strony, ale gdzie dynia???
Dla mnie absolutnym hitem jest tarta porowa. Dzieki Tobie codzienne gotowanie obiadow dla meza i synka niejadka nie jest koszmarem.
Posylam przepis na bardzo zielone cos z samej prawie pietruszki.
Potrzebne sa:
3 peczki dorodnej choc moze nie wielkolistnej pietruszki
pestki dyni
1 obrany ze skorki pomidorek
1 cytryna
dobra oliwa
Nalezy oberwac z lodyzek pietruszki wszystki listki, wieksze odrzucajac. Drobniutko bardzo pokroic. Dodac pokrojony w mala kostke pomidor, sok z cytryny i oliwy wymieszac, przyklepac, posypac pestkami dyni. I na troche do lodowki.
Bardzo zielone, bardzo pachnace i nie takie upiorne to krojenie pietruszki jak sie zdaje. Warto.
Pozdrowienia
blum
Berger 2003-09-18 17:15:05
Cze?ç, Micha?. Tu Berger. Ten, co napisa? o Tobie w ksi?˝ce. W?a?nie j? u?o˝y?em w wydawnictwie, lecz nie u Dunina, tylko w innym, bo Dunin mnie ola?.
A ja to ostatnio znów jadam Mruczusie z bambusem i burki w pi´ciu smakach, lec ju˝ nie na Placu Konstytucji , tylko na ulicyx Pruszkowskiej. Albowiem jestem na bezrobociu i kasy nie mam na inne frykasy.
Jak bede s?ynnym pisarzem, zrobie se bak?a˝any z mozarell?. Albo co? inszego.

Pozdrawiam
Berger

ps. mejla zostawi?em jakby co, mam nadziej´, ˝e czytasz te ksiege.
purysta 2003-09-21 21:06:44
ostatni przepis na baklazana fajny tylko nie zmielic a zemlec sie pisze! ;)
ps. a ze warszawka plonie wszyscy wiedza w poznaniu :P
zur-stadt-paris 2003-09-26 15:10:41
Dzien dobry, początkujący kolega zaprasza na rewizytę ;-)
Ines 2003-09-27 16:52:41
Michał, Twój śliwkowy placek zrobił furrorę! Ludzie brali na wynos ;) Dzięki za przepisy i inspirację.

pzdr
ines
pgn 2003-10-05 23:16:36
byłem w sobotę w świetlicy na Hożej, jest na prawdę dobrze. na następną wystawę znowu się pewnie zjąwię. super gry planszow w świetlicy !! i koniecznie sfotografujcie gołębie na balkonie martwe, tak by wiatraczki odpustowe też sie wkadrowały.
Gosia 2004-11-24 22:57:53
Zrobialm pasztet sojowy ale wyszedl nijaki....jakby surowy ,niewiem gdzie popelnilam blad,smakowal jak ugotowana soja.
sachi 2003-11-15 14:15:27
Pozwolę sobie odpowiedzieć na zagadkę zawartą w "makaronie z tuńczykiem - anarchia i tuńczyk": jeśli się nie mylę, to w sosie znajdują się również pestki kabaczka, więc albo niedokładnie go oczyściłeś, albo kabaczka nie czyści się z pestek;) Pozdrawiam:)