Kasia 2003-07-07 22:35:31
Cześć,
Przede wszystkim to "sto lat, sto lat...", no w skrócie to wszystkiego najlepszego życzę z okazji minionych ( ale niedawno ) urodzin.
Podobno jesteś Michale w nowej KUCHNI ? Jutro kupię.
Aaaaaa... i cóż to za tajemnica została wyjawiona podczas imprezy????
atrament 2003-07-11 07:38:23
Jestem zachwycona! Grafika, zawartoscia, nastrojem, magia, dobra energia... Pomyslec, ze znalazlam te strone przypadkiem, szukajac przepisow kulinarnych dla leniwych.
pepe 2003-07-13 00:55:11
kapitalnie, osiągnięcia zielarskie - inspirujące, dużo lepsze niż artykuł w "kuchni" pozdrawiam też z wrocławia
ozzy 2003-08-08 01:35:29
Gotowanie, a potem jedzenie, koniecznie w miłym i ciekawym towarzystwie, to jest to. Acha, grilla zniosę, ale nie przepadam. Ale chcę pojechać do meksyku na prawdziwą tortillę, tacos i inne takie, no i tequilla, mhmmmmmm... Fajna stronka. KaRoL
sk 2003-01-13 22:25:24
Gratuluje strony i wyczucia kulinarnego (o ile moge sie na ten temat wyrażać).Nie chcę się mądrzyć, że ratatouille, któraą tu znalazłam jest niezgodna z oryginałem, bo nie ma czegoś takiego jak oryginał potrawy, może być najwyżej baza (moim skromnym zdaniem). Proponuję jednak Tobie oraz tym ,któryh zachęciła ta potrawa, do spróbowania wersji bardziej pracochłonnej ,ale zaręczam, że tysiąc razy lepszej (wypróbowałam obydwie na sobie i innych królikach doświadczalnych). Zatem, zamiast gotowania wszystkiego pokrojonego byle jak w jednym garnku, ja pieczołowicie najpierw podsmażam plastry cukinii z czonskiem i solą, odkładam, potem robię to samo z plastrami bakłażana (wcześniej trzeba te plastry posypać solą i zostawić na sicie do puszczenia soków, a potem opłukać-wtedy tracą goryczkę), czosnkiem i pieprzem. Podp[iekam w międzyczasie paprykę, zdejmuję z niej skórę, kroję w paski, nakoniec smażę pomidory obrane i pokrojone z cebulą, czosnkiem i tymiankiem. Dopiero potem wszystko mieszam i gotuje z listkami laurowymi okolo pol godziny. Niby warzywa przesiąkają smakiem kolegów, ale niezupełnie...A tak w ogole, pyszne, dla mięsożernych, z podsmażonym mięskiem mielonym wrzuconym razem do garnka na pół godziny..
KJ 2003-07-29 01:12:06
Sto lat, sto lat. Trochę spóźnione. Dlaczego tak krótko o Tobie w Polityce? Pzdr
hannah 2003-11-09 22:19:07
Genialna strona, świetne przepisy.za dwa dni robie impreze i mam zamiar sporo wykorzystać. dzieki i pozdrawiam hania
Bang Kozlovski 2003-11-09 22:13:23
Mister Michal! Piekna sprawa z tym nowym jorkiem, kornukopia skladnikow i typow ludzkich, kazda ingrediencja sie stamtad wylewa, nawet kajenna ukochana przez niektore polskie piora. Ale w zwiazku z tym ze globalnie, ja mam zagwostke i pytanie: sa dania pyszne, dania skromne tak naprawde kuchni orientalnych, skladniki przeproste w miejscu lokalnym, ale w Polsce taki jeden skladnik, u nas dziwaczny, moze rozbic niczym zdradziecki glaz u wybrzezy anglii, dowolna kulinarna eskapade duchowa w kierunku bardziej exotik, bardziej seksi. wezmy np. japonska zupe miso, kwintesencja japonskiego 'simpel', ale wymagajaca pasty sojowej, tak trudno dostepnej. co zrobic? paste miso samemu wyprodukowac, wedlug przepisu? import? ekskluzywne jedzeniowe butiki? ratuj. z Twoja pomoca moze wprowadzimy tanich i smacznych zajadaczy w egzotyczne nirwany. Polska potrzebuje nowosci.
Maciej 2003-07-29 23:10:37
Właśnie przeczytałem o Tobie w magazynie "KUCHNIA" wskoczyłem na strone, no i przeglądam, przegladam, prze ...
basia 2003-08-05 11:49:43
Przeczytalam w Polityce o twojej stronie, czesto zagladam do Rastra ale Pesto lepsze!!
Mam meza malarza (ASP Lodz) uwielbia gotowac wiec bedzie szczesliwy jak mu dostarcze pomysl na baklazana to takie widowiskowe warzywo a zazwyczaj mi nie wychodzi.
Podziwiam umiejetnosci no i opisy nie odstreczaja od samodzielnych prob.
Czy probowale wstrzasajacej w swym wyrafinowaniu kuchni lodzkiej??? Tutaj podaje sie gulasz miesny z zasmazana kapusta i do tego knedle z truskawkami.
Pozdrowienia i podziwienia
b.
radzio 2004-03-03 11:45:25
palić zioło jast wesło ,cały świat się kręci w koło !!!!!!!!!!!!
keltoi 2003-08-07 03:32:58
Fajno, fajno...:) Już mi się podoba. Jakby autor miał ochotę na jakieś przepisy w/w odwiedzającej, to proszę o kontakt, bo nie chcę w razie czego wjeżdżać w kompetencje ;) Oferuję : mnóstwo zup, pyszne ciasta, drugie dania "wegewariackie" i nie tylko, desery trochę artystyczne. Gotować kocham (i trochę to po mnie i rodzince widać ;D). Pozdrawiam.
ola 2003-08-07 22:31:47
bardzo lubie takie kulinarne impresje, zdjęcia są tu przepyszne! I kto by pomyslał, niby tylko jedzonko, a tu SZTUKA...
zoe 2003-08-07 22:38:33
mnie też się podoba, chociaż nie lubię gotowac - może nareszcie dzięki tej stronie polubię i zostanę kumpelką e-bohemy!
jalapento 2003-10-08 21:27:56
Cześć
Włsnie przypadkowo znalazłam Twoją strone jest naprawdę niezwykła. To nie był najlepszy dzień ale nie był też całkiem stracony skoro ja znalazłam. W weekend wypróbuję przepis na kurczaka w jogurcie. Dam znać jak mi poszło.
hella 2003-08-10 15:48:10
należą Ci się brawa, dzieki Twoim przepisom moja rodzinka przestała narzekać, że nie umiem gotowac;))) a i sama tanio moge najeść się do syta, a wiadomo ,ze nic tak nie smakuje jak własnoręcznie przyżądzone jedzonko. ziemniaki z czochnem wyśmienite, ciasteczka z tahini bez tahini również (wczoraj robiłam drugi raz i mi się zwęgliły;)))też były smaczne;))), kumplami jednak nie bedziemy, bo oblałam test;)pozdrawiam
wsw70 2003-08-17 21:39:03
Przepisy palce lizac. Dawno nie widzialem takiego dobrego serwisu z (znowu palce lizac) przepisami :)
mamagdalena 2003-09-22 20:10:47
a ja chcialam zrobic leczo wg twego przepisu i...improwizowac będę musiala
ale jak sie uda, to wyślę
epigon 2003-09-20 10:05:58
bardzo mi się podobają "grafiki"
MadziorekzTBG 2003-09-11 20:31:29
elo wszystkim ludziom!!chce strasznie gorąco pozdrowić cały naród z nielepice pisar i rudawy!!jesteście super.szczególne pozdro dla Agi K. z nielepic!!