kićka 2004-01-18 15:47:17
a ja właśnie zaczynam swoją zabawę w gotowanie i przypadkiem znalazłam Twoją stronę, gdy szukałam przepisu na zwyklejszy na świecie sos pomidorowy....super stronka,będę częściej wpadać.a w kwietniu założę swój mini ogródek z ziołami.
gosi@ 2004-01-16 21:53:46
Przypadkiem tu zagladam.City Magazine zamiescila twoj przepis na danie z porow.Mile zaskoczenie i wiecej przepisów,bede czesciej zagladac.Dzieki!!!
tangerinka 2004-01-16 11:22:10
będę czytać, chyba fajny z ciebie gość ?
Malgosia 2004-01-12 14:07:44
Dzieki wielkie za wspaniałe przepisy, z który często i gęsto korzystam. pozdr, Go
pesto 2004-01-02 20:57:45
Oczywiscie! Woda! Juz poprawilem to przeoczenie, dzieki.
comoda 2004-01-02 18:49:12
stary jesli chodzi o kasspatzl, to jak dla mnie tam stoi jak wol na tej karteczce po niemiecku "wasser" i choc ja nie znam osobiscie niemieckiego to wydaje mi sie ze chodzi o wode... :-)
w kazdym razie moje kluski wyszly 100 razy za twarde i mysle, ze po prostu trzeba dac troche tego wasseru, to by bylo ok, wiec zmodyfikuj przepis, poza tym ok uff koniec
ps. jestes moja ulubiona strona o kul;inariach!
Tanzania 2004-04-06 12:51:14
Pesto gości tak czesto w naszym domu jak ulubiony gośćczyli czesto hihii, pozdrawiam wiosną zieloną do następnego napisania
annu 2003-12-27 22:08:48
ooops, mialy byc zyczenia swiateczne, ale swieta sie wczoraj skonczyly.. no to zyczyc mi pozostaje odyefanego 'sylvka' i czekam na noworoczne nowynki !
Aneta 2004-06-04 13:03:44
Bardzo dobre przepisy, od 11 lat nie jem mięsa, więc bardzo się przydają. Brak w nich jednak przepisu na makaron ze świeżym szpinakiem i bazylią. Chyba, że go nie zauważyłam.

Pozdrawiam,

Aneta
Anatali 2003-12-22 15:30:28
Przedewszystkim gorace pozdrowienia z Chin, zatesknilam za polska kuchnia, a tu co przepis przegladam to mi wyskakuja produkty ktore tu za chiny(hehe) nie dostane, no nic docenia sie wtedy to co sie ma zwykle u siebie. zaijian
jola 2003-12-18 13:24:52
A gdzie święta w PESTO?!?!? Żadnych ciekawostek kulinarnych nie będzie? Ani niekonwencjonalnych działań artystycznych? Duuuużej choinki życzę, hojnego Mikołaja i bardzo szampańskiego Sylwestra - sobie od PESTO życzę wielu fajnych tekstów i zdjęć w Nowym 2004 Roku.
panienka z okienka 2003-06-29 16:22:09
cudnie tu, zielono i pachnąco. przy kolejnych odwiedzinach zostawię selery w winie.
epigon 2003-06-25 12:10:18
Dużo tego, na raz nie przejrzę wszystkiego. wrócę i dokończę, inaczej nie spocznę
free 2003-06-25 11:59:39
\\\"marto twój oddech rower pod górę \\\"

Bardzo dobre
zosia 2003-06-23 20:24:56
Rozumiem Twoj bol zwiazany z konsumpcja amerykanskiej kawy - odbiega od standardow europejskich. Ale troche demonizujesz starbucksa. Po pierwsze to nie zaden mcdonald, bo w wyzej wymienionym mozna sie zatruc, a w starb. nie. Obie instytucje laczy tylko to, ze sa sieciowe. Po drugie kawa tam nie jest potworna lura, mozesz wypic expresso jak chcesz. Po trzecie zawsze mozesz porosic o normalny kubek a nie papier. Ja tez nie lubie amerykanskiej kawy, wyjsciowe ziarno jest niedobre, nie wiem jakis inny sposob palenia, czy co. Ale drazni mnie jak wszystko wrzuca sie do jednego kotla i kwituje slowem "be". Udanych dalszych podrozy zycze.
:p:e:s:t:o: 2003-06-25 16:54:59
W sprawie kawy w USA. Rozumiem Zosiu, ze sie denerwujesz iz zagladnowszy na kilka dni do Nowego Jorku juz sie wymadrzam jaka to oni maja kawe, no ale taki jest urok impresji z podrozy. Moze nie mam tej sprawy przebadanej na wylot, jednak kawy wypilem tam cale morze, gdyz niwelowalem nia efekt jetlegu i dobrze po moim organizmie widzialem co i jak z ta kawa jest. Bez przesady pilem ich okolo 7 dziennie (3 zawsze na sniadanie), co daje kolo 50 kaw, a to juz dobra podstawa do badan. w starbaksie kawa byla okropna, a probowalem rozne. i droga. moze po prostu, jak spiewal Reichel "nie mozna dac temu miana pozywienia, co sklada sie po czesci ze strachu i cierpienia".
dziunia 2003-06-16 23:40:34
Z niecierpliwością czekam na nowe przepisy.Strona bardzo fajna i inspirująca.Ładne i apetyczne zdjęcia.
cc 2003-12-23 22:40:06
tez duzo gotuje wiec smacznie dziekuje!
jasminetea 2003-06-13 09:14:14
Na gaspacho ochota mi przyszła w te upały. No i poza przepisem znalaałam cudną stronkę:) Miło. Moja bazylia na balkonie ma się dobrze, rozmaryn przetrwał długą zimę i teraz cieszy się latem, a majeranek powolutku rośnie, zobaczymy... Pozdrawiam z Wrocławia:)
Jasminetea
blum 2003-08-18 11:21:01
Zrobilam juz 2xtarte porowa wg twojego przepisu. Wyszla , olsnila wszystkich, zostala doszczetnie pozarta.
Dzisiaj pora na placek z cukinia. Aha ja do sosu rokpolowego daje posiekane wloskie orzechy i to wszystko na jakie niezbyt grube rurki.
manualno-wirtualne pozdrowienia
b.