przyjemnie, ze tu takie pomieszanie z poplataniem...
pierwsza strona z przepisami, ktora przegladam i nie czuje sie jak kura domowa.:)
PS - sprostowanie:
TABULE - nie francuskie ani szwajcarskie ino z LIBANU rodem. Choc moze sa jakies wplywy, w koncu w Algierii mowia po francusku...:)
pzdr
powiem krótko, zamiast pisać magisterkę błądze po Twojej stronie :-)zjadlam jakies jabłko, wypiłam kubek barszczu czerwonego "knorr" a ochote mam na te naleśniki....ech akademik...
Uraaaaaatowana.....przez przepis na zupę cebulową!!! W lodówce straszyły tylko 3 zapomniane cebule, masło...jeszcze tylko woda uwięziona w kranie i kilka zmizerowanych torebek z przyprawami. No to myk: "google", zupa cebulowa"...i pesto wyskoczyło.....dzięki Ci mistrzu Michale za uratowanie sympatycznego dziewczęcia przed niechybną śmiercią głodową! :-) Przetestuję wkrótce pozostałe przepisy...Pozdrawiam Ania
avocado uwielbiam, jem w postaci kremu z jogu natorale, sokiem z limonki, peperem, odrbinką soli i czosnkiem (ząbkiem zgniecionym)polecam; a swoja drogą dajesz mnogo inspiracji, pozdrówki booczo
Moja przyjaciółka Grażynka uważa, że jeśli przygotowanie posiłku trwa dłużej niż jego zjedzenie, nie należy się do tego zabierać. Myślę,że z większości twoich przepisów mogłaby korzystać.Proste do szybkiego zrobienia pychotki.U schyłku(mam nadzieję!) zimy bardzo smakowite okazały się pory w śmietanie - ze średnimi muszelkami pyszota!!
Oczekuję nowych przepisów na powitanie wiosny - pozdrawiam smacznie i cieplutko
Hej!
Bardzo fajna strona, lubie gotowacz, ale zauwarzylam ze wczongle robie fajne ale te same rzeczy, do przepisuw z kolorowych magazynuw zwykle potrzebny so takie produkty, kture albo nie morzno kupicz w malych sklepikach, albo so doszcz drogie, wienc twoje przepisy so wlasznie to co trzeba.
Przepraszam za kiepsko ortografije, nie jestem z Polski.
Pozdrowienja!
keltoi: na poczatku M A J A 2002 kiedy pisalem tamten przepis tyle kosztowaly M L O D E ziemniaki. Wszystkie ceny jakie tu podaje sa autentyczne, ale w danym momencie, dlatego wszedzie sa daty. Poniewaz uprawiam kuchnie sezonowa, to opisuje ile mnie faktycznie kosztowalo ugotowanie potrawy, a nie jakie sa srednie roczne ceny warzyw.
Autorze, gdzie Ty kupujesz ziemniaki? I skąd ?! Jak zobaczyłam Twoje ceny z przepisu na sałatkę ziemniaczaną, to mi rączyny opadły na dłuższą chwilę! Ja mam pod nosem praktycznie ziemnaczki nawet w środku zimy, smaczne i za kilkadziesiąt groszy za kg...3 zł?! Chamstwo! Zdzierstwo !! ;)
Mnie najbardziej podoba się cebulowa...właściwie obraz cebulowej- ta barwa, te fafoły, te ciągnące się farfocle ślumprarne!
Świetna strona, polecam ją dalej.
zmieniłeś moje podejście do kuchni
właśnie dziś zaczęły kiełkować nasionka zasianych przeze mnie ziół
dobra okazja do świętowania, przyrządzę więc pory pod śniegiem
marzyliśmy o czymś smacznym, o czymś co zaspokoi głód fizyczny i estetyczny.pory pod śniegiem w styczniu? tak.
i marzenie i tomkowi się spełniło.
pozdrawiamy, dziękujemy.
Mała wskazówka co do kaszy gryczanej. Zauważam, że coraz rzadziej ktoś przygotowuje kaszę gryczaną wg sprawdzonych reguł staropolskich, czyli krótkie intensywne gotowanie, a potem w ściereczkę i huzia w kołdrę - pierzynę - śpiwór. I wtedy kaszka jest cycuś klasa suchutka. Naprawde polecam. Ostatnio ręce mi opadły bo moja mama, która nauczyła mnie tej sztuczki zrobiła kasze mejd in torebka. Zdrada!!! Po trzykroć zdrada!!!
wcinając risotto w najbardziej podstawowej wersji siadłam przed monit i wklepałam tę nazwę co by zobaczyć co też mi się pod tym hasłem w wyszukiwarce wyświetli( bo czasem się człowiek doszuka ciekawostek)i tak to znalazłam Twoją stronę która jest genialna. mam te same spostrzeżenia na temat kosztowności i czasochłonności samodzielnego gotowania. dodałam do ulubionych. pozdrawiam:)
pierwsza strona z przepisami, ktora przegladam i nie czuje sie jak kura domowa.:)
PS - sprostowanie:
TABULE - nie francuskie ani szwajcarskie ino z LIBANU rodem. Choc moze sa jakies wplywy, w koncu w Algierii mowia po francusku...:)
pzdr
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
Oczekuję nowych przepisów na powitanie wiosny - pozdrawiam smacznie i cieplutko
oryginalna lokalizacja wpisu »
Bardzo fajna strona, lubie gotowacz, ale zauwarzylam ze wczongle robie fajne ale te same rzeczy, do przepisuw z kolorowych magazynuw zwykle potrzebny so takie produkty, kture albo nie morzno kupicz w malych sklepikach, albo so doszcz drogie, wienc twoje przepisy so wlasznie to co trzeba.
Przepraszam za kiepsko ortografije, nie jestem z Polski.
Pozdrowienja!
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
;)
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
Świetna strona, polecam ją dalej.
oryginalna lokalizacja wpisu »
właśnie dziś zaczęły kiełkować nasionka zasianych przeze mnie ziół
dobra okazja do świętowania, przyrządzę więc pory pod śniegiem
pozdrawiam;)
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
i marzenie i tomkowi się spełniło.
pozdrawiamy, dziękujemy.
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »
oryginalna lokalizacja wpisu »