:p:e:s:t:o: 2005-05-27 00:04:52
a dzisiaj (boze cialo i tzw dlugi weekend) warszawa pachniala przepieknie, wystarczy jeden dzien bez samochodow i wszystko jest inne - przejechalem wieczorem na rowerze pol miasta (pustego) i czulem sie genialnie, potem szparagi i pomidory z oliwa i parmezanem i pociachana rokieta, szalwia i oregano... warszawa.
wracam juz niedlugo do pracy nad :p:e:s:t:o:, gdyby nie liczne propozycje matrymonialne w ogole bym juz zapomnial ze prowadze te strone :))
pozdrawiam, michal
Monika 2005-11-15 12:16:30
Świetna strona! nic dodac, nic ując. Pozdrawiam.
enigma 2005-05-22 15:03:42
:) są jeszcze tacy którzy "schylą się" nad robaczkiem, chociażby był wrogiem nr1 :)taaaak w szegółach siła...i kosmos w kropli wody...
:p:e:s:t:o: 2005-08-01 00:39:30
potwierdzam: jestem realny, strone robie calkiem sam (dlatego tak wolno), jestem z warszawy, gornego mokotowa, prawie codziennie przejezdzam rowerem woloska-madalinskiego-niepodleglosci-hoza, wiec latwo mnie spotkac :)
kasia 2005-05-04 09:55:06
Michale, dzis właśnie odkryłam Twoją stronę- jest suuuuuuuper ! Przepisy zaczynam od dziś próbować. Zacznę od tarty porowej ( zresztą właśnie dzięki tarcie tutaj się znalazłam).Gafiki i wiersze zostawiam na deser. Pozdrawiam.
Bakino 2005-04-26 17:17:47
Rewelacyjan strona. Zaglądam regularnie i korzystam z przepisów. Avocado przepyszne było, a tartą porową zauroczyłam moich gości. Dzięki
lemoni 2005-04-24 16:03:14
Wreszcie!
Wreszcie strona jakiej zawsze szukalam!
Dzieki...:*
Małgoś 2005-04-05 16:08:40
fajna strona,nie mogę tylko patrzec na tego jedzącego PANA,bo rozprasza mnie w czytaniu;-)
poliwqa 2005-03-13 04:37:27
Naprawde świetna stronka, połączenie kuchni z literatura to jest to. Tak trzymaj ;-)
malgo 2005-03-03 12:54:21
Zima paskudna w wawie i zamarzylam o czyms - kwaskowatym serze jak w prawdziwym góralskim oscypku - i w natchnieniu wsypałam do miski 7/8 kubka mąki, 1/2 tego samego kubka wody i 1/2 jw. mleka. Chodzi o to, żeby woda plus mleko prawie sumowały sie na objetość mąki. Dodałam dwa całe jajka, szczypte soli, zmiksowałam i dodałam rozgniecioną widelcem całą osełkę białego świeżutkiego sera maślankowego (mój ulubiony). Zmiksowałam to coś końcówką z nożykiem (nie łopatki!) i wyszła dośc gęsta masa, potem na patelnię, na mocno rozgrzany olej, łyżką do zupy nakładałam masę, formowały sie same w ładniutkie okrągłe placuszki, pięknie rumiane z obu stron odsączyłam na ręcznikach papierowych i odkładałam do michy ... iiii... wuala. Ciepłych placów nie lubie więc polecam na zimno z łyżką kwaśnej śmietany szefa kuchni (obowiązkowo 18%) NIEBO w GĘBIE!!!! a czasu zajęło może 30 minut razem ze smażeniem. Oby wiosna już przyszła i świeze warzywa...
:p:e:s:t:o: 2006-01-17 23:15:23
smacznego :), nie wnikam już czy zastosujesz te eggs benedict jako ukoronowanie czy rekompensatę...
sierus 2005-04-21 17:22:22
...no więc myśmy ostatnio badali z kolegą te zapachy miasta Warszawa. Zapachy Ujazdowskich o północy i nie tylko. Okazało się, że najgorsze mimo wszystko są na Centralnym.
Leeloo 2005-03-02 13:59:44
Właśnie piekę ciasto w/g Twojego przepisu. Jak będzie smaczne to wrócę tu jeszcze :P
infinity 2005-02-27 22:33:37
to jeszcze raz ja , a propos chilli oil.dowiedzialam sie od naszago kucharza Manuela,ze:
-ziola i chilli musza byc wczesniej suszone (rozmaryn, jest najlepszy)
-dodajemy takze pieprz(ziarna) oraz troche sproszkowanego chilli
pozdrawiam
infinity 2005-02-22 19:51:07
wielkie dzieki za strone!odwiedzanie jej to dla mnie wielka przyjemnosci.przypomina o rzeczach prostych i pieknych.wiem,to troche pompatycznie zabrzmialo, ale tak czuje.od pol roku mieszkam w Anglii, pracuje we wloskiej restauracji.chcialabym podzielic sie pomyslem na chilli oil, ktory serwujemy klientom do pizzy i chleba czosnkowego.po prostu zalewasz papryczki chilli i ziola (musza miec twarde duze galazki, jak rozmaryn czy oregano)olejem i wszystko ladnie sie przetrawia.jest super i nie tak strasznie ostre, jak sugeruje glowny skladnik.polecam.lol:)
carramel 2005-02-20 23:25:40
jak to fajnie spotkać kogoś, kto też lubi jeść przy kompie! :)) świetne przepisy, świetne grafiki, doskonała stronka! Pozdrawiam!
doris 2005-04-26 11:36:03
michał to ja twoja najlepsza kolezankajakaw ogole masz. siedze u siebie w domu komputer jest cioci agn, nie mam ani co jesc i czuje sie jak stary zjelczaly kawaler, bez matki bez ojca. przyjedz do krakowa
Tyrek-żwirek 2005-02-11 00:13:40
Gratulacje ,super stronka
Hubert 2005-02-07 14:03:38
Swietna strona, nigdy nie wychodzicie z wprawy
szpaczek1 2005-02-01 16:23:27
Hej!! Pesto to fantastyczna strona, z bardzo ciekwymi przepisami i pięknymi zdjęciami!! Fascyje mnie rownież dział z ziołami- są tam niesamowite zdjęcia!! Jedno z nich jest właśnie na moim pulpicie...juz nie mogę się doczekać lata:D